Algemene informatie:

De tegeltjes bestaan uit oude kinderboekenkaften van karton. Deze worden verlijmd op een paneel van 12mm dikte dat tweezijdig is voorzien van een witte coating.

Wilt u een werk graag bezichtigen? U bent van harte welkom in mijn studio, of ik informeer u naar de locatie van het werk. Galerie Waarkunst heeft altijd een aantal werken in de collectie. U kunt me ook volgen op sociale media of via de nieuwsbrief voor updates over exposities en beurzen.

Bent u geïnteresseerd in een beschikbaar werk? Neem dan gerust contact met me op, ik informeer u graag.  (meer informatie en beschikbaar werk)

Prijs van vrij werk en werk in opdracht is afhankelijk van het formaat, type afbeelding en uw keuze voor een eventuele lijst.
Als richtlijn kunt u ongeveer uitgaan van onderstaande indicaties, incl. BTW, baklijst en verzending binnen NL.
60x60cm – €1000
90x60cm – €1500
100x75cm – €2000
120x80cm – €2500

Dat is zeker mogelijk! Ik kan uw aankoop verzekerd laten toezenden met een betrouwbare transportdienst of koerier. Ik kan u daarvoor in overleg een aanbieding doen. Binnen NL is verzending gratis. (meer informatie)

Standaard wordt een mozaïek ingelijst in een zwarte houten baklijst. Het is uiteraard ook mogelijk een mozaïek te laten inlijsten in een witte of naturel (houten) baklijst, afhankelijk van uw wensen. Ook een lijst met (museum)glas behoort tot de mogelijkheden.

Alle mozaïeken worden gesigneerd en op de achterzijde voorzien van een certificaat van echtheid.

Mozaïeken in opdracht:

Hoe groter een mozaïek, hoe beter details kunnen worden uitgedrukt met de tegeltjes van 25x25mm. Daarnaast is de compositie sterk van belang. Een close up portrait biedt bijvoorbeeld meer ruimte voor details op kleiner formaat. Voor een treffend portret kom ik meestal uit op een formaat van tenminste 75cm aan de korte zijde, maar als de foto zich er voor leent is een kleiner formaat van minimaal 60x60cm soms ook mogelijk. Afhankelijk van uw wensen en aangeleverde afbeelding kan ik een aantal schetsen voorstellen waarop u uw keuze kunt baseren.

Afhankelijk van het aantal opdrachten is de levertijd voor een nieuw mozaïek zo’n 4 weken. Heeft u een eerdere datum in gedachten, bijvoorbeeld in verband met een verjaardag of jubileum? Vraag gerust naar de mogelijkheden, misschien kan ik schuiven en lukt het eerder!

Het beste uitgangspunt voor een sterk mozaïek is een lichte, heldere foto. De tegeltjes van 25mm kunnen in een mozaïek maar tot op zekere hoogte details weergeven, dus kleine elementen zoals oorbellen etc. vallen weg in het eindresultaat. Indien u geïnteresseerd bent een opdracht te verlenen kan ik u vrijblijvend adviseren op basis van een aantal foto’s die u voorstelt.
Naast foto’s is het ook mogelijk een mozaïek te baseren andere afbeeldingen zoals bijvoorbeeld een (kinder)tekening of illustratie.

Naast portretten is het uiteraard ook mogelijk andere onderwerpen als uitgangspunt te nemen, zoals landschappen, huizen, dieren of abstracte vormen. Indien u een idee heeft dat u graag wilt realiseren kan ik u vrijblijvend adviseren.

Zeker! Een mozaïek kan van uiteenlopende materialen worden gerealiseerd. U kunt zelf boeken aandragen, maar ook andere papier- of kartonachtige soorten materiaal zijn mogelijk zoals etiketten, landkaarten, stof of (bedrijfs)drukwerk. Ik verken graag samen met u uw ideëen!

Onderhoud en gebruik:

Ieder mozaïek wordt standaard geleverd in een houten baklijst met ophang beugeltje. Voor het ophangen aan uw wand/muur is een enkele schroef voldoende.

Een mozaïek van 100x80cm weegt zo’n 9 kg incl. houten baklijst.

Net als verf bij een schilderij bestaat de kans dat de kleuren inkt van de tegeltjes in de loop van de jaren verouderen/vervagen onder invloed van UV-licht (zon- en daglicht). Tegeltjes in het mozaïek zullen afkomstig zijn uit verschillende boekomslagen en kunnen verschillend reageren op lichtinvloed. Hang een mozaïek daarom liever niet in direct zonlicht. U kunt uw mozaïek prachtig uitlichten met LED daglichtlampen die geen UV-straling afgeven.

Tessera mozaïeken worden gemaakt van oude gerecyclede boekenkaften, sommige van bijna 100 jaar oud. Het kan een enkele keer voorkomen dat in de loop van de jaren (nadat ze in een mozaïek zijn verwerkt) de toplaag (print) van een tegeltje een beetje opkrult aan een hoekje. Dit is volledig onschuldig en hoort bij het verwerken/recyclen van oude materialen. U kunt dit zelf eenvoudig herstellen door het opgekrulde hoekje weer vast te lijmen met een beetje transparante hobbylijm of papierlijm op waterbasis.